Rózsaeső imaestet tartottak az örökösföldi Isteni Irgalmasság templomban

2021.10.06.

Szentségimádással egybekötött imaest-sorozatot indított a Világban Élő Karmelita Közösség nyíregyházi csoportja 2021. október 1-én az örökösföldi Isteni Irgalmasság templomban, ahol első alkalommal Lisieux-i Kis Szent Terézhez imádkozva az ő közbenjárását kérték imaszándékaik teljesüléséért a közösség tagjai. Az alábbiakban Zsatkuné Szabó Mónika és Zsatku László írását közöljük a sorozat első alkalmáról, a Rózsaeső imaestről.

Kedves Kis Terézhez imádkozó testvéreink!

Szentségimádással egybekötött imaest-sorozatot indítunk minden hónap első csütörtökén az örökösföldi Isteni Irgalmasság templomban, melynek nyitó alkalmát 2021. október 3-án tartottuk. Ezúton mondunk köszönetet minden kedves résztvevő, velünk imádkozó és elmélkedő testvérünknek, lelki atyának!

Különleges este volt ez, hiszen első alkalomként mindjárt rendhagyó is lett: szombaton került rá sor, s rögtön Lisieux-i Kis Szent Teréz kármelita szerzetesnő Rózsaeső imaestjével indítottunk. Világban élő kármelitaként az estet szervezve szívesen merítettünk legfiatalabb egyháztanítónk –  a szeretet tudományának Szent II. János Pál pápa által felavatott doktora – életéből, hogy azt mi is megtapasztalhassuk. S lám a szeretet rózsaszirmai már az összejövetelünk előtt pilinkézni kezdtek, hisz – bár ez egy hívek által vezetett imaalkalomnak indult -, kaptunk ajándékba lelki vezetőt is, aki lelkesen imádkozott velünk, szentségi áldásban részesített minket, s az imádkozó hívekkel közösségben foglalta írásba kéréseit szentünkhöz, mely kéréseket mindegyikünk egy év múlva levél formájában megkapva, s áttanulmányozva adhat hálát, s tehet tanúságot a kért kegyelmek meghallgatásáról, esetleg beteljesedéséről.

Végezetül interneten csatlakozhattunk a Budapesten, Béri Renato karmelita szerzetes atya által vezetett országos hírű imaest tanítási részének hallgatóihoz, melyben összegzése került, hogy a jelenben élve, életállapotunkat, helyzetünket őszintén felmérve – Renato atya szavaival: azt átölelve – indulhatunk el a szeretet útján.
S hogy ez a szeretet nem érzelem, hanem egy elhatározás, egy döntés a másik ember mellett.

Igazi öröm, a közösségi összetartozás öröme töltött el minket, hisz fiataltól az idősebbekig összekötött minket kereszténységünk, s az, hogy a szeretet természetéről többet tudhassunk, tapasztalhassunk, s megtaláljuk ebben saját feladatunkat.

Szeretettel köszönjük, hogy velünk voltatok, egyben hívunk és várunk titeket a következő imaalkalomra november 4-én, a legközelebbi első csütörtökön.

Móni OCDS, Laci OCDS

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia