Rózsafüzér Királynője – Közös hálaadásra gyűlte összek össze egyházközségünk Rózsafüzér Társulatai

2021.10.08.

Október a rózsafüzér hónapja, október 7-e pedig Mária, a Rózsafüzér Királynője, más néven Olvasós Boldogasszony napja. A hálaünnepen egyházközségünk öt Rózsafüzér Társulatának tagjai közös imádságra gyűltek össze az esti szentmise előtt, hogy együtt kérjék a Szűzanya közbenjárását érettünk az ő Szent Fiánál. A szentmisét követően Csordás Gábor plébános atya látta vendégül a csoport tagjait a plébánia közösségi termében.

Az egyház a rózsafüzérnek mindig különös hatékonyságot tulajdonított, ezért a legnehezebb ügyeit mindig a közösségben folyamatosan mondott rózsafüzérre bízta. Az olvasó imádkozása mai formáját a domonkos szerzeteseknek köszönhetően a XV. század folyamán nyerte el. Mária e jeles ünnepét V. Piusz pápa (1566–72) rendelte el a lepantói csata emlékezetéül, Győzelmes Boldogasszony néven.

Egyházközségünkben öt Rózsafüzér Társulat működik 25-25 taggal. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba betérő hívek októberben hétfőtől szombatig az esti szentmise előtt 17.15-től kapcsolódhatnak be a társulatok által vezetett, közösen mondott rózsafüzér imádságba.

© Magyarok Nagyasszonya-főplébánia