2023.06.04 Szentháromság vasárnapja

2023.06.05.

  1. Június 6-án, kedden 19 órakor a plébánia dísztermében bemutatásra kerül a „Kenyérosztó antológia ” című kötet, amely Excellenciás Bosák Nándor ny. püspök pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából készült. Beszélgetőpartner Dr. Krakomperger Zoltán helynök. A kötet megvásárolható a sekrestyében 2.000-. Ft-ért. Ugyan vásárolható meg az Örömhír évkönyv különszáma. Ennek ára 1.000-. Ft.
  2. Június 8-án 19:00 órakor Mága Zoltán hegedűművész és gyermekei jótékonysági koncertet adnak a templomunk szellőző rendszerének kialakítására. Jegyek elővételben (június 5-ig) 5.000 Ft-ért megvásárolhatóak a plébánia irodájában hétköznap 9:00-16:30 között.
  3. Június 11-én ünnepeljük Úrnapját, az Eucharisztiát a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisében és körmenettel. A mise főcelebránsa Bosák Nándor püspök atya, akinek ez a mise lesz a gyémántmiséje a nyíregyházi hívek számára. Várjuk a most elsőáldozott gyermekeket és a többi hittanosainkat. Az ő feladatuk elsősorban ilyenkor a virágszirom hintése a körmenetben. Várjuk a férfiakat gally gyűjtésre az ünnepet megelőző szombaton délután 16.00 órakor, az asszonyokat a sátrak díszítéséhez az ünnep reggelén
    6 órára. Az ünnepet megelőző héten gyűjtsük a virágszirmokat. Ezen a napon a fél 11-es mise elmarad!
  4. Június 24-én, szombaton itt a társ-székesegyházban, a 10 órakor kezdődő szentmisében Mike Ervin és Csapó Márton  diakónusokat áldozópappá szenteli Palánki Ferenc püspök atya. Imádkozzunk a szentelendőkért, hogy Jézus Szíve szerinti papok lehessenek!
  5. Továbbra is lehetőséget szeretnénk biztosítani a testvérek számára, hogy templomunk lecserélt tégláit emlékként megkaphassák. Aki 20.000 Ft, vagy afeletti összeggel segíti a felújítást, egy régi téglát kap emlékbe.
  6. A nyári időszakban változik a gyóntatási rend templomunkban. Hétköznapi szentmisék előtt negyed órával, a vasárnapokon pedig a misék alatt van lehetőség a szentgyónás elvégzésére.