2023.06.11. Krisztus Szent Teste és Vére-Úrnapja

2023.06.12.

  1. Újra kapható a „Kenyérosztó antológia ” című kötet, amely Excellenciás Bosák Nándor ny. püspök pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából készült. A kötet megvásárolható a sekrestyében 2.000-. Ft-ért. Ugyan itt vásárolható meg az Örömhír évkönyv különszáma, mely egyházmegyénk papjainak prédikációiból, gondolataiból lett összeállítva. Ennek ára 1.000-. Ft.
  2. Június 13-án a Kertvárosi Templomban folytatódik a fatimai engesztelő imaest. A 19 órakor kezdődő szentmise szónoka és főcelebránsa Juhos Imre templomunkban szolgáló atya lesz.  Nagy szeretettel várják a Testvéreket.
  3. Június 15-én az esti mise után kerül sor a nyári szabadságok előtti utolsó férfi klubra. Minden férfi társunkra számítanak.
  4. Június 24-én, szombaton itt a társ-székesegyházban, a 10 órakor kezdődő szentmisében Mike Ervin és Csapó Márton  diakónusokat áldozópappá szenteli Palánki Ferenc püspök atya. Mike Ervin atya újmiséje június 25-én, vasárnap a 18 órakor kezdődő szentmisében lesz itt a társ-székesegyházban. Csapó Márton atya nyíregyházi újmiséjére július 01-én, szombaton 10 órakor kerül sor itt templomunkban. Imádkozzunk a szentelendőkért, hogy Jézus Szíve szerinti papok lehessenek!
  5. Templomunkban oltárszolgálatot ellátó, idén harminc éve avatott akolitus, Illés Jenő testvérünk meghalt. Temetése június 13-án 11 órától lesz a Korányi úti ravatalozóból.
  6. Továbbra is lehetőséget szeretnénk biztosítani a testvérek számára, hogy templomunk lecserélt tégláit emlékként megkaphassák. Aki 20.000 Ft, vagy afeletti összeggel segíti a felújítást, egy régi téglát kap emlékbe.
  7. A nyári időszakban változik a gyóntatási rend templomunkban. Hétköznapi    szentmisék előtt negyed órával, a vasárnapokon pedig a misék alatt van lehetőség a szentgyónás elvégzésére.